MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2116491
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
916
1224
4864
24524
2116491

Kdo je připojen

We have 18 guests and no members online

Karel Jeřábek - 80. narozeniny

Nechce se nám ani věřit, ale náš kamarád  Karel  Jeřábek slaví v plné svěžesti dnes  21.února 2020 krásných  80 let .                                  

 

Karel se věnuje modelářství od svých 12 let .V roce 1954  začal modelařit organizovaně . Věnoval se převážně stavbě  leteckých a raketových modelů, které staví i v  současnosti. Jeho aktivity lze rozdělit na několik částí:

 Sportovní:

 V roce 1967 byl na Mistrovství ČSSR v kategorii F1A  na 3. místě. Postupem doby se věnoval kategoriím RCV2, F3J, RCEN, RCEV, F5J.

 

     S raketovými modely, kterým se věnuje od roku 1967, dosáhl největších úspěchů. Byl 17 let členem reprezentačního družstva a získal řadu prvenství.
     3x byl Mistrem ČSSR, 4x Mistrem ČSR, vítězil na mezinárodních soutěžích a Srovnávacích soutěží soc. Zemí. Zvítězil i na Evropském poháru v Dubnici n/V.  a byl členem vítězného družstva na MS v Jugoslávii v r. 1987.     Je držitelem Československého rekordu tř. S6E. Nejvíce se věnoval stavbě maket raket a jeho modely zdobí stálé výstavy v Planetariu ve Ždánicích na Moravě ( VOSTOK), v Ostravě (raketoplán COLUMBIA) a v Plzni ( SATURN 5)
      Je nositelem Mistrovské třídy, byl vyhlášen Nejlepším sportovcem Svazarmu v r. 1973 a byl mu udělen čestný titul Mistr sportu.

Organizátorská činnost:

    Byl organizátorem mnoha soutěží leteckých i raketových modelářů, od veřejných, krajských, až po mistrovství republiky.
    K tomu jako Ústřední lektor I. Třídy školil rozhodčí a instruktory mládeže. Sám vedl 2 kroužky mládeže.
    V radě klubu Severka aktivně působí již 50 let a 15 let byl jeho předsedou.
    Byl u výstavby Modelparku  a dodnes organizuje brigády a údržbu tohoto krásného areálu.

Publikační činnost:

      Aktivitu modelářů klubu Severka a i ostatní modelářské činnosti propaguje v denním tisku i v odborných časopisech VTM, RC Modely, Modelář a RC revue, kde byly uveřejněny desítky jeho reportáží z akcí, návody a rady pro modeláře i plánky na modely raket.

V současné době pořádá už 12 let Festival velkých modelů raket a propaguje modelářství svými reportážemi na webu – mkchlumec.cz, kde uveřejnil více jak 5 tisíc fotografií z akcí a za poslední 2 roky bylo na webu 1,3 mil. shlédnutí .

 Všechno nejlepší, hodně zdraví, spokojenosti a další léta aktivní modelařiny za kamarády z klubu Severka Modelpark Suché

 

                                           přeje Pavel Štern