MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2116684
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
1109
1224
5057
24717
2116684

Kdo je připojen

We have 18 guests and no members online

         Jak víte, tak od samého počátku provozu v Modelparku se létá s jety. Vystřídaly se už desítky pilotů s různými modely, ale prvenství patří Petru Gubimu. Jezdí k nám už od roku 2010 a není rok, aby nepřijel s nějakým novým modelem. Je to ta varianta o které jsem psal v minulém příspěvku, že některým modelářům se brzy okouká model se kterým létá a tak si pořídí další, který jej zaujme a opět uspokojí. Stávající nabídne dalším modelářům, kteří už nemusí laborovat se seřízením a zalétáváním.

       Takto vystřídal desítky modelů z nichž většinu uvidíte níže. A že to byly skvosty ! Když přijel a přivezl A 10 v zeleném provedení (obrázek 3,4) byla ještě dráha dlouhá jen 130 metrů. Model byl nový a nezalétaný. Odstartoval, ale model potvora nechtěl do vzduchu, najel na trávu a havaroval. Jak později zjistil, měl pod špatným úhlem namontované motory. Mělo to ale příčinu k tomu, že Pavel Štern nechal okamžitě prodloužit dráhu na nynějších 270 metrů, protože už měl objednanou A 10 v tom velkém provedení a bál se stejné havárie.

      Nebylo to jen Polétání s jety, ale zúčastňoval se i Leteckých dnů, kde zahajoval létání a své ukázky pilotáže i několikrát zopakoval.

       V příloze si můžete v klidu prohlédnout s čím u nás létal.

29.1.2022   Karel Jeřábek