MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2131982
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
53
1193
3087
9134
2131982

Kdo je připojen

Právě přítomno: 7 hostů a žádný člen

         Kdo jezdí do Modelparku častěji, ví jak to tu chodí a že někdy není nouze o nějaká překvapení v průběhu létání. Když jsem před týdnem přijížděl na letiště tak Pavel Štern chystal ke startu svůj model ke startu a tak jsem si chtěl nafotit model v letu, ale ze směru od Milešovky, odkud svítilo sluníčko. Model vzlétl a já přeběhl na druhou stranu plochy, že budu fotit. Ani jsem se nestačil připravit a už mě Pavel vyháněl, že mu jde motor jen na jeden válec. Hnal jsem nazpět a on přistál. Dojel s modelem k hangáru a hned se pustil do rozebírání a hledat příčinu.

 

 

            Stojím u hangáru, když se od lesa přiřítí Zděnek Barza, celý zakrvácený na rukou (měl vyhrnuté rukávy). Létal s elektrovětroněm, špatně odhadl vzdálenost a model přistál na nejvyšším stromě. Samozřejmě, že si chtěl model sundat sám, jenže jeho váhu (asi 110 kg) slabé větve neunesly a spadl dolů a při pádu se podrápal o větve. Menší porada a celá parta mu šla pomoci model sundat. Roman Exner to obhlédl dronem z výšky a zvolila se varianta přehození provazu stromem a rozhýbáním model setřást. Vyloučili jsme možnost pokácení stromu (pilu jsme měli sebou), protože by se model v ceně 15 tisíc, mohl zničit pádem stromu. Po několika pokusech se podařilo provaz správně prohodit a potom společnými silami rozhoupat dost silný strom. Model pomaloučku sjížděl, až se dostal nepoškozený dolů. O to byla větší radost nejen Zděnka, ale i ostatních kamarádů.

 

                        Potom už byl čas na běžné létání

 

                  Když jsme vše probírali u kafe, tak se najednou na asfaltové ploše objevila motorová tříkolka s vrtulí od rogala, které pilot pan Pisinger proháněl, aby vyzkoušel motor před sezónou. Později vzal i vlastní křídlo, aby jej rovněž provětral. Měl trochu smůlu, přestal foukat vítr, blížil se večer.

 

               Utišení větru naopak přivítal Luboš Vrbacký, který si šel zalétat s malým motoráčkem z EPP, poháněným motorem z čínského modelu.

                   Já jsem si naopak vyzkoušel malého Pipera ze stavebnice a na gumový pohon.

 

             Mezitím přistál  Jarda Štěrba s ultralaitem, kterého uklidil do hangáru

                 Tak takový bývá obyčejný den v Modelparku. Vrtulka vyrábějící proud pro noční osvětlení se vrtí a my odjíždíme spokojeni s prožitým odpolednem.

         3.4.2022  Karel Jeřábek