MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109484
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
591
1301
6392
17517
2109484

Kdo je připojen

We have 8 guests and no members online

        Když tady v Modelparku měli na podzim soustředění příznivci malých modelů "oříšků", tak jsem se rozhodl, že si jej taky přes zimu postavím. Postavil jsem si model Piper 18, ale nelétal jsem s ním, protože bylo stále špatné počasí a navíc jsem neměl vhodnou gumu na motorový svazek.

        Když jsem se dozvěděl, že o tomto víkendu tady bude celá parta stavitelů "oříšků", neváhal jsem a jel se podívat co stavějí a s čím létají. Také ale proto, abych mohl dát nějaké fotky na web, který zrovna prohlížíte.

        Počasí bylo ošklivé, sychravé, chvílemi pršelo a tak to na létání nebylo i když vítr byl jen slaboučký. Všechny účastníky jsem našel uvnitř budovy, kde byli soustředěni na stavbu modelů při poslechu fórů vypravěče Izera. Výborná nálada, tak jak to má být. Nafotil jsem si co jsem chtěl a pochlubil se také s mým modelem. No, ještě mám co dohánět co do kvality ! Ale Michal mi ochotně daroval menší vrtuli, upravil ložisko s hřídelí a vyměnil gumový svazek. Po úpravách jsme šli všichni na plac, vyzkoušet také letové vlastnosti. Byl jsem překvapen, že model hned napoprvé docela schopně letěl, i když nebyl svazek natočen na velké otáčky. Další dva starty už byly pěkné, kdy model létal v kruzích a přistával asi 200 metrů daleko.

       Stavba těchto malých modelů je náročná na přesnost a zpracování. Nejde jen o plochy, ale o detaily na modelu, které mají zpracované jako na plastikových modelech ze stavebnic. Je to krásné modelaření!!

     26.2.2022    Karel Jeřábek