MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2114229
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
816
947
2602
22262
2114229

Kdo je připojen

We have 9 guests and no members online

          To byla Drakiáda. Konečně se sešlo vše tak jak si přejeme - slunečno, žádné velké vedro a mírný větřík. Už tohle byla předpověď, že opět bude areál Modelparku naplněn dětmi, které při pouštění draků, mají ten správný pohyb. Už od 13 hodin byli první nedočkavci na parkovišti a zalétávali své draky.

     V tu dobu se už sjížděl celý tým našeho klubu a pomocníků z Modlan, aby vše připravili pro spokojenost dětí. V rámci spolupráce s obcí Modlany  jsme poprvé připravovali i celou řadu her, které si mohly děti zahrát, když už byly unavené z běhání s draky. Hlavním organizátorem byl Pavel Štern, který ještě s Pavlem Nisserem pomocí rozhlasu vše řídili. 

         Do 15 hodin se z parkoviště celé skupiny rodin přesouvaly na různá místa plochy, až bylo vše zaplněno, jak můžete vidět na obrázcích. Každý se s létáním vyrovnával po svém, ale v běhání převládaly kromě dětí hlavně maminky. Některé dokonce s kočárky, kterých tu bylo hodně. Pro rodiny to byl určitě pěkně strávený víkend.

        Létající draci, byly převážně kupované, ale i konstrukční (krabice) zhotovené většinou modeláři. V malém vánku, který byl, tak to nejlépe létalo těm jednoduchým, jako je na úvodním snímku.

       V průběhu létání došlo i na opékání buřtů, kde se vystřídali všichni, kteří se prezentovali s draky a bylo jich 136 !. Když už byly děti unavené, došlo i na slibovanou tombolu, ve které si vylosované děti došly pro pěkné a hodnotné ceny jako na příklad poukázky na zboží v Galerii Teplice, (sponzor akce), kopací míče, pletené figurky, atd.

       Celá řada dětí zůstávala stále na ploše a létaly až do setmění, tak je to bavilo!

         Celou akci budete moci shlédnout i na videu, které bude za několik dnů na webu obce Modlany. Já jsem vytáhl z množství fotek některé, abych vám mohl ukázat to nejpodstatnější, co se odehrálo při Drakiádě.

      Všem organizátorům z klubu Severka Modelpark Suché a z obce Modlany, patří poděkování za přípravu akce a její provedení.

      3.10. Karel Jeřábek

             POZOR! Pro ty, kteří jsou tu již podruhé. Na-rajče.cz je 205 mojich fotek, heslo je -columbia88.