MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109387
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
494
1301
6295
17420
2109387

Kdo je připojen

We have 8 guests and no members online

 Letošní Polétání s jety bylo jako u celé řady akcí ovlivněno počasím. V pátek, kdy se účastníci setkání sjížděli, bylo parádně celé odpoledne. Sluníčko hřálo a ani nefoukalo, což využili všichni k tréninkovým letům a ještě bylo moře času na popovídání o všem možném. Létalo se až do pozdních hodin, jak můžete vidět i na dvou obrázcích, které dělí pátek se sobotou.

       V sobotu už tady byl podzim se vším všudy. Ráno v 9 hodin, kdy se běžně už létá, byla v Modelparku mlha, že nebylo vidět ani na konec dráhy a tak se muselo čekat. Nejdříve to vyzkoušeli piloti s modely se spalovacími motory a po 10 už se začalo trochu létat. Na stojánce se už zařadily pěkné modely jetů a mlha ustoupila alespoň na kraj letiště. Když se to konečně rozeběhlo, přišla někomu zpráva, že už v Karlových Varech prší. To byla špatná zpráva i když létal jeden model za druhým a dělala se fronta, protože si chtěli všichni zalétat než přijde déšť. 

        Po dvanácté už nebyla mlha, ale mžilo. Všichni piloti bohužel museli schovat modely do hangárů, případně sbalit vše a připravit se k odjezdu. Ve 13 hodin už pršelo a akce skončila. Přišlo se na akci podívat asi 200 diváků, kterým se vystoupení pilotů  samozřejmě líbilo a ukončení brali jako samozřejmost. Menší počet diváků ovlivnila předpověď počasí, kde ohlašovali déšť v Suché od 12 hodin.

      Děkujeme všem pilotům za účast na akci a těšíme se opět na jaře na setkání s jety. Zároveň patří poděkování členům klubu, kteří zajišťovali průběh akce, zvláště Pavlu Nisserovi za komentování letů a Pavlu Šternovi za zorganizování celé akce v Modelparku.

2.10. 2022  Karel Jeřábek