MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090099
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
845
509
2671
13496
2090099

Kdo je připojen

We have 14 guests and no members online

          Jak jste sami viděli, tak celý týden bylo ošklivo a tak ani nelákalo piloty přijet o nějaký den dříve, jak bývalo zvykem. Výjimkou byla účast slovenských modelářů, kteří spolu s firmou HP Marcela Hladíka celou akci organizovali. Náš klub se na akci podílel zajištěním areálu a pořadatelské služby.

       Den před konáním, tedy v pátek, jsme měli navečer sraz v Modelparku, abychom vše připravili k dobrému průběhu akce. Od rána bylo ošklivo, zataženo, foukal vítr a občas pršelo. Jediné co mě utěšovalo, byla předpověď, že v sobotu bude hezky! Podle předpovědi mělo přestat pršet v 16 hodin a tak jsem v tu dobu vyrazil z domova. Pršelo, ale čím více jsem se blížil k Suché deště ubývalo. V Suché už nepršelo! Před hangárem stál zaparkovaný Albatros Zděňka Hůlky mezi auty, jak vidíte na titulním snímku a mnoho modelů bylo uschováno v hangárech.

     Z klubu tu už někteří byli a klábosili ve stánku, který byl postaven pro občerstvení pilotů a organizátorů. Vše si zajišťovala skupina organizátorů ze Slovenska pod vedením pilota Novotného. V depu si někteří připravovali modely a jiní už odpočívali jak můžete vidět na dalších obrázcích.

      Myslel jsem si, že už do večera nikdo nebude létat, ale přeci jen to v tom špatném počasí někteří zkoušeli. Dokonce s modelem Diamond předvedl pilot z Francie let o rychlosti 502 km/hod. ! Nebyl to nejrychlejší let, dopoledne dosáhli maximální rychlosti 572 km/hod. !!! 

        Mezitím se sešli další členové klubu a dokončilo se bezpečnostní ohrazení na parkovišti, kolem startovní plochy a při vjezdu do areálu.

   Na obrázcích vidíte co se dělo navečer velké akce.

3.7.2022 Karel Jeřábek

 

Vydržel jsi do konce, výborně. Zítra budu pokračovat.