MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2110403
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
572
938
7311
18436
2110403

Kdo je připojen

We have 11 guests and no members online

          Když se sejde skupinka starších modelářů na letišti, sklouzne občas vzpomínka na to, jak každý doma dříve modelařil a co se změnilo. Nechci vše připomínat, ale každý z nás má řadu modelů, se kterými může létat, ale někdy už to "není ono". A tak se pořídí další a je to zase radostnější. Někdy to skončí havárií a je model odepsaný. Většinou je to "na ruce" i když si to modelář nepřizná. Znáte to!

       Dnes si většina modelářů modely kupuje buď hotové, kde stačí jen namontovat přijímač s baterií a jde se létat, nebo v rozsypu a to už se modelaří, jen máme ulehčenou práci s vyřezáváním dílů a shánění materiálu.

         Na titulním snímku je Pavel Štern s modelem Xantipa, který vyráběl Jirka Tůma. Předchůdce tohoto modelu si pamatuje celá řada modelářů našeho klubu, protože jsme se podíleli na přípravě forem, originálu modelu ze dřeva i laminování všech možných dílů. To si v dnešní době ani neumím představit! To vše bylo před 30 léty.

         Po revoluci se vše změnilo, dá se pořídit jakýkoliv model a tak toho využíváme. Jedním z našich členů je i Pavel Štern, který si v každém roce udělá radost a pořídí si něco neokoukaného. Vybral jsem pár fotek s modely, které provozoval v posledních 15 letech a tak si je prohlédněte.

   26.1.2022   Karel Jeřábek