MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090092
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
838
509
2664
13489
2090092

Kdo je připojen

We have 10 guests and no members online

 (Článek byl při rekonstrukci vymazán)

Tak jsme po delší době zase soutěžili. Bohužel na oficielní soutěže RCEV „nejsou lidi“ a tak alespoň ve zkrácené podobě si ji děláme. Pozval jsem všechny členy klubu a dopadlo to jak uvidíte dále.

Celý týden bylo nádherně, jen na sobotu mělo od rána pršet do 13 hodin. Možná to někoho odradilo, ale skupina, která jezdila v minulosti nezklamala! Je vidět, že v nich je stále soutěživý duch. Do 13 hodin jsme byli v Modelparku a předpověď počasí se vyplnila. Přestalo mžít a mohli jsme udělat rozlosování pořadí startů a pustit se do toho.

Sedm startujících mělo modely pro kategorii RCEV a F5J. Podařilo se nám ukecat Ervína Poláčka aby startoval s polystyrenovým akrobatem, a bylo nás 8.

Kdo všechno létal můžete vidět na společné fotce v závěru článku a na výsledkové listině na konci. Byl to boj, jako by šlo o bůhvíjaké ceny. Bylo po dešti a modely klouzaly mimo bod a ještě narážely do pilotů. I Ervín poznal se svým akrobatem, že to není tak jednoduché, vypnout motor a spadnout na terč!

Užili jsme si soutěž a vyhlásil jsem výsledky. Zvítězil Jiří Tůma před Pavlem Šternem a na bednu se dostal i třetí Zdeněk Barsa, který předváděl kouzelné lety modelu se šťastným přistáním. Vítěz se pokochal půjčeným pohárem a všichni účastníci obdrželi účastnický DIPLOMEK.

Došlo i na slibované opékání buřtů, které si účastníci přinesli. Bylo to bezva a tak zase jindy a snad ve větším počtu.

 

17.10 2022 Karel Jeřábek