MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2108947
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
54
1301
5855
16980
2108947

Kdo je připojen

We have 9 guests and no members online

               Opět se podíváme trochu nazpět a připomeneme si létání, když to šlo, s původní reportáží.

 

Novoroční polétání 2012

Tradičně již od roku 2006 se scházíme na Nový rok zahájit létání po právě užitém Silvestru a posledním sobotním létání za pěkného počasí. Tentokrát nám v neděli 1.ledna nepřálo počasí. Od rána bylo sychravo, mlha, občas drobný déšť, slabý větřík a teplota kolem 5 stupňů nad nulou.

To však neodradilo přes dvacet modelářů z Ústí, Teplic, Krupky a domácího klubu Severka přijít do Modelparku pokecat, prochladnout a případně si zalétat.

Většinou se čas prodiskutoval a bylo o čem. Řada modelářů přinesla nové modely a ti se staršími modely zase svoje zkušenosti. Zajímavostí bylo už jen to, že kromě mg Balína, který se pokoušel odstartovat modýlek na raketový pohon, všichni létali s modely na elektromotory.

Létání si každý zkusil většinou jen jednou – a stačilo. Ve vzduchu byly 3 větroně a ostatní většinou polystyrenové combaty, kterých stále přibývá. Vedoucí prodejny Modelář z Teplic dokonce létal s helikoptérou.

Ti , co byli prokřehlí, se chodili ohřát do klubovny Severky, kde si mohli udělat čaj nebo kávu. V závěru dne ještě Pavel Nisser a Ruda Rada udělali pro ty, kteří vydrželi do setmění ohňostroj. I když bylo nevlídno, myslím si, že to prospělo k seznámení mo delářů z dalekého okolí a nastartovat novou sezónu 2012.

 

     15.1.2021   Karel Jeřábek