MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090005
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
751
509
2577
13402
2090005

Kdo je připojen

We have 12 guests and no members online

                  Materiál Mirelon asi každý zná. Setkáte se s ním všude, kde je potřeba něco isolovat, zvláště potom v kotelnách na isolaci potrubí v domech, ale i na různé výplně, například v kufrech pro modeláře pro přepravu rádiových souprav.

      Já osobně tento materiál znám alespoň 25 let, ale nikdy jsem jej nepoužil třeba na rakety, i když to svádělo. Jedním z těch, kteří tento materiál použili na modely raket je pan Kocourek. Na obou akcích pořádaných v Modelparku v červnu a v červenci se prezentoval s těmito modely. Není se co divit, že vyhledal tuto jednoduchou stavbu raket. Má 4 děti a udělat s nimi tolik modelů není jednoduché. Na trup používají izolační trubku průměr 60 mm, ve které je ještě jedna trubka papírová jako pouzdro na motor a proti spálení Mirelonu. Stabilizátory jsou z EPP a vše je lepeno vteřiňákem. Hlavici vyráběli ze sklenice na víno (z umělé hmoty), uříznutím nohy a použitím jen vršku. Kluci si navíc do hlavice instalovali kosmonauty.

                 Na několika snímcích můžete vidět jejich modely.

    10.8.2020  Karel Jeřábek

 

 

            rodina Kocourkových při nástupu ve Svojku

depo Kocourkových

paní Kocourková s modelem raketoplánu, rovněž z Mirelonu.

 

V RC revue 2020/8 je uveřejněn článek, jehož název vidíte níže. I zde je popsáno, jak se dá z Mirelonu postavit i pěkný model bombardéru.