MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109154
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
261
1301
6062
17187
2109154

Kdo je připojen

We have 10 guests and no members online

     V sobotu 5.října za velmi sychavého počasí jsme uspořádali ve spolupráci s obcí Modlany tradiční Drakiádu. Když píši sychravého počasí, tak jak můžete dále vidět na obrázcích, bylo opravdu ošklivo. Teplota pod 10 stupňů zataženo, chvílemi to vypadalo, že se mraky protrhnou, ale vydrželo to. Nepršelo, ale sychavé počasí umocňoval vítr, který i když nebyl silný, byl nepříjemný.

       Ještě ve 13,45 hodin jsme si mysleli, že nikdo nepřijde. Ale pomalu se plnilo parkoviště z auty a nakonec se přihlásilo 23 dětí s draky a se svými rodiči. Každý ihned přešel na asfaltovou plochu a létalo se o sto šest. Rodiče měli někdy potíže se seřízením draků, ale myslím, že se všichni proběhli a užili si létání.

        Aby se děti ohřály, měli možnost zajít do klubovny, kde bylo občerstvení v podobě čaje, kávy a párku v rohlíku. V klubovně si také mohly děti vymalovat draky a paní učitelky z mateřeké školy zde vylepily na výkladní skříň vyrobené draky ze školky. Hezké!

        Na ploše se nejen létalo s draky. Pavel Nisser naložil několikrát do svého modelu bonbóny a shazoval je zvýšky. To se dětem hodně líbilo. Závěr Drakiády jsme udělali v nové klubovně, kam se vejde klidně 40 lidí. Nejprve Pavel Štern předal pletené hračky pro mateřskou školku a potom nastalo losování věcných cen pro všechny účastníky. Zároveň dostali na upomínku i Účastnické diplomy.

        Na to, jaké bylo počasí, můžeme konstatovat, že se akce podařila a děti byly určitě spokojené, i když bylo ošklivě. 

     5.10.2019   Karel Jeřábek