MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089798
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
544
509
2370
13195
2089798

Kdo je připojen

We have 8 guests and no members online

                     13. Festival velkých modelů raket se vydařil! Jako pořadatelé bychom si přáli trochu větší účast, ale nedá se nic dělat. Počasím to nebylo, protože to nám vyšlo vstříc ve všech směrech a větřík asi 3m/sec. už nebyl problémem pro likvidaci stromů v nedalekém porostu. Sluníčko nás spalovalo a asi 27 stupňů dávalo skvělou náladu při startování raket.

              Všichni účastníci přijeli v sobotu ráno a měli možnost se občerstvit ve stánku, který připravili manželé Wainerovi tak, jako v minulých letech. Vybalovaly se modely z aut a samozřejmě hned připravovaly na první starty. Ty začaly až po 10 hodině , kdy bylo zahájení akce s brífinkem a focením společné fotky jako vždy.

              Potom už se rozjel kolotoč startů, kterých bylo 55. Nejvíce startů předvedl "Béďa" Fressl svými čtyřmi RC raketoplány, se kterými udělal velký pokrok od minulého vystoupení. Dokázal nejen solidně zaletět, ale i přistát k sobě do ruky. Dobře se uvedl, tak jako vždy, Michal Křížek se 6 starty různých modelů, tak jak můžete vidět níže na obrázcích. Nejpočetnější skupinou však byla rodina Kocourkových. Otec připravil pro rodinu specielní modely raket z obalů na trubky topení, které jsou naprosto bezpečné a téměř nerozbitné. Celá rodinka je na fotce až v závěru a můžete vidět, jak se na akci připravili stejnými tričky. Modely ostatních se pohybovaly velikostí do jednoho metru a co mě potěšilo bylo to, že jich asi polovina byly polomakety skutečných raket. tak by to mělo být!!! Modelů se silnými motory nad 40 Ns moc nebylo, ale na závěr akce předvedl pěkný start Ivan Blažek s raketou V2

            Akce se vydařila a chci poděkovat organizátorům Karlovi Peckovi, Miloši Soukupovi a Pavlu Šternovi za přípravu a hladký průběh. Fotky, které jsou níže vyfotil Petr Dubina, který to vše oběhal, což já bych už nestihl.

         28.6.2020  Karel Jeřábek