MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090948
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
843
851
3520
14345
2090948

Kdo je připojen

We have 14 guests and no members online

                      Letošní plánovaná akce Polétání s jety byla poněkud zvláštní, poznamenaná situací s koronavirem. Už když jsme se rozhodovali, zda akci uspořádat, věděli jsme, že může být situace, kdy piloti s jety nemusejí vůbec přijet a veškeré náklady na akci přijdou vniveč a diváci, kterých by bylo možná hodně, by byli na místě zklamáni. Proto jsme se rozhodli, že akce bude, ale bez diváků, jako je to u většiny sportů.

         Je to přeci jenom setkání pilotů jetů a ne soutěž ! Akce nebyla nikde inzerována, kromě našeho webu. Berte to prosím jako bonus pro věrné návštěvníky našeho webu !!!! Na akci bylo vidět, že přijeli na akci ve velké většině jen modeláři se zájmem o stroje a umění pilotů. V průběhu celého dne se možná vystřídalo tři stovky diváků a ti se museli spokojit s tím, že nebyl ani obvyklý stánek s občerstvením.

          Poslední dny před akcí bylo nádherné počasí a bez větru. Jako na potvoru se přes noc z pátku na sobotu přihnal pěkně silný vítr, který rovněž ovlivnil účast pilotů. Teplota byla po ránu asi 9 stupňů, ale v poledne to vylezlo až na 20 stupňů a sluníčko pěkně hřálo.

           Někteří piloti byli v Modelparku už v pátek, další dojížděli ještě v sobotu. Po ránu si připravovali modely, ale do vzduchu v tom větru (asi 8m/sec.) se nikomu moc nechtělo. Před desátou to rozřízl a rozjel pilot z Německa Nitsche HOLGER s modelem větroně s pohonem turbínou. Bylo to perfektní vystoupení a následovala další Petra Gubiho, Lukáše Zidáčka, Zdeňka Smrčka, Jana Prokopa, Ervína Poláška, Zdeňka Ritticha, Pepy Opičáka, Mirka Mencla a Jana Horáka. Postupně se tak vystřídalo 9 velkých modelů s tryskovým pohonem a řada další s dmychadly, až do 16 hodin. Byla to pěkná pohodová akce a ti, kteří tam byli, odcházeli domů určitě spokojeni.

           Nafotil jsem něco a tak si ještě prohlédněte obrázky z akce.

      4.10. 2020  Karel Jeřábek