MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2085116
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
141
459
600
8513
2085116

Kdo je připojen

We have 6 guests and no members online

                  Celý týden slibovali v předpovědi počasí, že bude pršet, ale nic se nedělo. Bylo polojasno foukal větší vítr a jen se sem tam přehnala přeháňka. Za to v sobotu se trefili bohužel přesně ! Jak slíbili, tak bylo. Už od rána zataženo, ale nepršelo a i vítr téměř žádný nebyl. postupem před desátou hodinou začlo poprchávat, až se to proměnilo v déšť, který chvílemi i přestával

          Piloti většinou přijeli už v pátek, kdy bylo nádherné počasí a nelitovali, protože si do večera všichni zalétali a večer poseděli v uzavřené velké místnosti, která vznikla po zhotovení zašupovací stěny a měla v podstatě premiéru.

             V sobotu dojížděli ještě další a všichni vyjeli s modely z hangárů na stojánku u ochranné sítě. Někteří nečekali na oficielní zahájení a pustili se do létání, vzhledem k předpovědi, že bude pešet. I diváci se začali sjíždět a tak ti, co přijeli nejdříve, tak nejvíce viděli, protože jak začalo pršet, modely se opět schovaly do hangáru.

               Občas, když déšť polevil, tak předvedl některý z pilotů ukázku, ale riskovali vniknutí vody do modelu. Kolem poledne, kdy už se vědělo, že počasí bude stejné i nadále, začali piloti modely rozebírat a rozjížděli se domů. Diváci, kteří přišli později, byli zklamáni, ale bohužel dešti a větru neumíme ještě poručit.

              Piloti si většinou zalétali, takže pro ně byla akce i tak úspěšná. Ti, kteří do Modelparku přišli, měli možnost si všechny modely prohlédnout buď venku, nebo v hangárech, které byly otevřeny.

               Jaké modely a jak to probíhalo v sobotu, si můžete udělat obrátek z přidaných obrázků, které jsem nafotil.

               A můžete si pustit video od Jiřího Štěpánského ze startů Zdeňka Vašaty:

       11.5.2019  Karel Jeřábek