MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089777
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
523
509
2349
13174
2089777

Kdo je připojen

We have 12 guests and no members online

    Tak nám to konečně vyšlo. Skončily veškeré plánované akce klubu a tak se naskytla příležitost konečně zase udělat jen kamarádskou soutěž Létáme na bod. Pravidla jsou jednoduchá. Ze soutěže elektrovětroňů RCEV se vynechá měření času a zbývá nám tu právě to Létání na bod. Už počtvrté jsem pozval všechny členy klubu na tuto akci a nemůžeme se dostat přes počet účastníků 8 jako to bylo poprvé a nyní 28.10. Kromě soutěžících jsem očekával, že v takovém pěkném počasí, jaké bylo, si přijde pokecat alespoň pár diváků, členů klubu. Chyba, přišel jako vždy jen Zdeněk Šubrt, Čenda Šlapák a Franta Vondrášek.

         Po poledni, kdy se rozplynula mlha a začalo svítit sluníčko, bylo asi 13 stupňů tepla a téměř nefoukal vítr. To se po 15 hodině trochu rozfoukalo na asi 2 metry, ale létání to neuškodilo. Soutěž jsme začali ve 14,40 hodin s nástupem všech soutěžících, k vysvětlení pravidel a začalo se létat. Každý soutěžící odlétal 4 kola najednou a potom vždy 3 kola. Celkem tedy 10 kol. Absolvovali jsme přes 80 startů za pouhé 2 hodiny a v 16, 50 jsme mohli vyhlásit výsledky, předat vítězi pohár a ostatním Diplomy a Diplomky.

         Modely, které používali soutěžící byly 3ks Tilie se kterými létal Pavel Štern, Karel Jeřábek a Zdeněk Barsa, Jirka Tůma měl svůj model - prototyp do výroby,  větroně měl Pavel Nisser a Miloš Soukup. S modelem s dmychadlem si zalétal Ervín Poláček a nejmladší účastník Ríša Nisser létal s motorovým modelem Mustanga.

      Na závěr dne jsme vše prodiskutovali při kafi a ukončili tak pěkný svátek.

        Jak to probíhalo můžete vidět na obrázcích, které fotil Čenda Šlapák a já. 

29.října 2021   Karel Jeřábek

 

Pohár už je připravený pro dalšího vítěze !!