MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2085126
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
151
459
610
8523
2085126

Kdo je připojen

We have 6 guests and no members online

                  Jak už jsem předpovídal v pozvánce na tuto soutěž, že ubývá soutěžících, tak se to jen potvrdilo. Sešlo se nás celkem 7 a z toho bylo 5 domácích. Možná by se zvýšil počet o dva až tři, ale počasí tady sehrálo hlavní roli.

            Počasí paní Honsové tentokrát vyšlo úplně přesně. Slibovala mírný déšť a vánek. Obojí bylo. Už když jsme se scházeli, tak drobounce poprchávalo a vypadalo to, že by mohlo přestat. Kluci připravili na ploše přistávací čáry, nainstaloval se počítač a rozhlas. Jen jsme smontovávali modely a byli jsme připraveni na soutěž. Počasí ale stále neustupovalo ze  svého.

             Jirka Mihulka věřil svému modelu proti dešti a tak udělal průzkum, jak jsou vysoko mraky. A i když vypínal ještě pod mraky, nalétal 5,50 min. takže to i dobře nosilo v tom dešti. Připoměl mi jednu soutěž v kategorii A2 v roce 1956, kdy jsme byl v Chrudimi. Už když jsme tam jeli vlakem, říkal pan Šinkora : zítra je Žofky, bude celý den pršet. A také od rána pršelo jako dnes. Drobně, ale stále. Tenkrát reprezentant Špulák vytáhl model do 50 metrů a nalétal téměř maxumum 3 minut. Byl to průzkum letem a hned se soutěžilo i v dešti.

              Tady by to modely také vydržely, ale elektronika ne, V tom je rozdíl a tak jsme čekali že desátá rozhodne. U Pavla v klubovně jsme při kávě a čaji prodiskutovali všechno možné. Jedenástá nerozhodla a když ani dvanástá nerozhodla a lilo ještě více, uklidili jsme vše nainstalované a jelo se domů. Možná se domluvíme na dalším termínu, který by měl být po Jetech.

                   Pár obrázků jak jsme se bavili je tady:

     4.května 2019  Karel Jeřábek