MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109642
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
749
1301
6550
17675
2109642

Kdo je připojen

We have 14 guests and no members online

                                                                                                           Zájezd do Anglie.

 

           Dnes už se dá říci, že to byl legendární zájezd na 2 soutěže současně, které zorganizoval Pavel Štern v roce 1991. Dostali jsme pozvání na mezinárodní soutěže kategorie F3J , která se právě schválila na FAI, do Belgie a Anglie v termínech dvou sobot za sebou a tak Pavel připravil se známým turistou Jardou Srbou program zájezdu tak, abychom kromě létání viděli co nejvíce z Anglie.

           Zájezd byl naplánován pro cestu autobusem s kompletně obsazeným nejen soutěžícími, ale i rodinnými příslišníky a dalšími zájemci. Na 18 dnů jsme vyrazili napěchovaným autobusem spacáky, oblečením, konzervami a modely umístěnými pod střechou autobusu.

            Samozřejmě, že jsme se na zájezd připravovali, nechali jsme si ušít stejné oblečení, samolepky atd. . Podle zkušeností z minulých mezinárodních soutěží jsme věděli, že mají tamní modeláři zájem o naše trupy modelú. Proto byla klubovna využívána měsíc předem k laminování trupů, aby mohl být výměnný obchod.

          Akce se zůčastnilo 11 soutěžících : P Štern, K. Jeřábek, J. Tůma, J. Šimek. J.Imiolek, P. Krejza, V. Otto, R. Otto,J.Obr, P. Obr a V Řípa.

        V Belgii na soutěži v Helchterenu na vojenské střelnici bylo 81 soutěžících a dařilo se J. Šimkovi, který ji vyhrál, družstvo Šimek, Otto R. a P. Štern bylo na 2. místě, ale i ostatní byli v popředí. Druhá soutěž byla na vojenském letišti ve Sleafordu v Anglii, kde soutěžilo 140 závodníků. Do dvanáctičlenného finále se dostali i 3 naši, ale nejlépe zalétal P. Štern a obsadil 4. místo a družstvo Otto R., Tůma J. a P. Krejza byli čtvrtí.

         Získali jsme mnoho zkušeností a přátel, a sami rozdali mnoho poznatků soutěžícím z jiných zemí, protože o naše modely a trupy byl nečekaný zájem. Zajímavé byly jejich modely, které přesahovyly rozpětí 4 metrů! Proto se tak dívali a studovali naše modely. To rozpětí pravděpobně měli proto, aby model viděli i ve velké dálce.

        Kromě vlastního soutěžení to byl fantastický zájezd, který by neudělala žádná cestovka za pouhé 3 tisíce, které jsme měli jako cenu. Podíváte-li se na mapu Anglie, zjistíte, že jsme ji projeli asi polovinu a viděli to nejlepší, co lze vidět, včetně 2 leteckých muzeí. Přibližná trasa zájezdu Brugy, Vatrloo, Dover, Londýn, Notingham, Derby, Midlans - letiště,muzeum, Lincoln, Bristol, Stonehenge. Stálo to za to a už to nezopakujeme, včetně zážitků při stanování, spaní pod širákem atd, to se muselo prožít.

          Karel Jeřábek  6.2.2018         Nyní jen pár obrázků.

                                        

 

                                        

                                        

          autor článku

                                        

                                         

                       zájem o naše trupy

                                         

                                          

                                           

                                          

                                          

                                            

                                           

                        Jdeme do muzea, kde mimo jiné prolezeme  Concorda