MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2108221
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
629
1554
5129
16254
2108221

Kdo je připojen

We have 180 guests and no members online

                              Letošní polétání s maketami letadel nebylo jednoduché. Pavel Nisser, který tuto akci zajišťoval v předstihu ani nemohl vědět, zda ji bude moci k vůli koronaviru pořádat. Naštěstí se už mohlo pořádat akce pro pár lidí a to nám stačilo, aby mohl vydat propozice. Nebylo sice možné zajistit stánek s občerstvením, ale i o to se postarali s párkem v rohlíku a opékáním buřtů v závěru akce.

           Celý týden pršelo (někde byly i povodně), tentokrát i v Suché, kde bývá nejméně srážek. Ale počasí bylo milosrdné. V sobotu od rána v areálu Modelparku nepršelo, bylo sice zataženo a trochu větru asi 4m/sec., teplota kolem17 stupňů, ale to celkem vyhovovalo.

          Předpověď počasí samozřejmě ovlivnila i účast. Sešlo se celkem 13 pilotů s 25 modely nejen maket bojových letadel, ale i další kategorie. Z našeho klubu létal Slávek Jeníček a Pavel Nisser.

                     Na závěr byly vyhlášeny 3 nejhezčí modely. Vítězný model byl ALBATROS D5 pilota Mariana Ševčáka, který je na titulním obrázku níže. Ostatní fotky dokumentují všechny modely a průběh akce.

     21.6.2020 Karel Jeřábek