MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2113126
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
660
839
1499
21159
2113126

Kdo je připojen

We have 9 guests and no members online

          Když se sejde skupinka starších modelářů na letišti, sklouzne občas vzpomínka na to, jak každý doma dříve modelařil a co se změnilo. Nechci vše připomínat, ale každý z nás má řadu modelů, se kterými může létat, ale někdy už to "není ono". A tak se pořídí další a je to zase radostnější. Někdy to skončí havárií a je model odepsaný. Většinou je to "na ruce" i když si to modelář nepřizná. Znáte to!

       Dnes si většina modelářů modely kupuje buď hotové, kde stačí jen namontovat přijímač s baterií a jde se létat, nebo v rozsypu a to už se modelaří, jen máme ulehčenou práci s vyřezáváním dílů a shánění materiálu.

         Na titulním snímku je Pavel Štern s modelem Xantipa, který vyráběl Jirka Tůma. Předchůdce tohoto modelu si pamatuje celá řada modelářů našeho klubu, protože jsme se podíleli na přípravě forem, originálu modelu ze dřeva i laminování všech možných dílů. To si v dnešní době ani neumím představit! To vše bylo před 30 léty.

         Po revoluci se vše změnilo, dá se pořídit jakýkoliv model a tak toho využíváme. Jedním z našich členů je i Pavel Štern, který si v každém roce udělá radost a pořídí si něco neokoukaného. Vybral jsem pár fotek s modely, které provozoval v posledních 15 letech a tak si je prohlédněte.

   26.1.2022   Karel Jeřábek