MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2107651
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
59
1554
4559
15684
2107651

Kdo je připojen

We have 10 guests and no members online

          To byla Drakiáda. Konečně se sešlo vše tak jak si přejeme - slunečno, žádné velké vedro a mírný větřík. Už tohle byla předpověď, že opět bude areál Modelparku naplněn dětmi, které při pouštění draků, mají ten správný pohyb. Už od 13 hodin byli první nedočkavci na parkovišti a zalétávali své draky.

     V tu dobu se už sjížděl celý tým našeho klubu a pomocníků z Modlan, aby vše připravili pro spokojenost dětí. V rámci spolupráce s obcí Modlany  jsme poprvé připravovali i celou řadu her, které si mohly děti zahrát, když už byly unavené z běhání s draky. Hlavním organizátorem byl Pavel Štern, který ještě s Pavlem Nisserem pomocí rozhlasu vše řídili. 

         Do 15 hodin se z parkoviště celé skupiny rodin přesouvaly na různá místa plochy, až bylo vše zaplněno, jak můžete vidět na obrázcích. Každý se s létáním vyrovnával po svém, ale v běhání převládaly kromě dětí hlavně maminky. Některé dokonce s kočárky, kterých tu bylo hodně. Pro rodiny to byl určitě pěkně strávený víkend.

        Létající draci, byly převážně kupované, ale i konstrukční (krabice) zhotovené většinou modeláři. V malém vánku, který byl, tak to nejlépe létalo těm jednoduchým, jako je na úvodním snímku.

       V průběhu létání došlo i na opékání buřtů, kde se vystřídali všichni, kteří se prezentovali s draky a bylo jich 136 !. Když už byly děti unavené, došlo i na slibovanou tombolu, ve které si vylosované děti došly pro pěkné a hodnotné ceny jako na příklad poukázky na zboží v Galerii Teplice, (sponzor akce), kopací míče, pletené figurky, atd.

       Celá řada dětí zůstávala stále na ploše a létaly až do setmění, tak je to bavilo!

         Celou akci budete moci shlédnout i na videu, které bude za několik dnů na webu obce Modlany. Já jsem vytáhl z množství fotek některé, abych vám mohl ukázat to nejpodstatnější, co se odehrálo při Drakiádě.

      Všem organizátorům z klubu Severka Modelpark Suché a z obce Modlany, patří poděkování za přípravu akce a její provedení.

      3.10. Karel Jeřábek

             POZOR! Pro ty, kteří jsou tu již podruhé. Na-rajče.cz je 205 mojich fotek, heslo je -columbia88.