MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2110431
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
600
938
7339
18464
2110431

Kdo je připojen

We have 14 guests and no members online

         Epidemie nám narušila všechny plány a tak jsme předpokládali, že jsou naši členové klubu připraveni přijít si zalétat, nebo zajezdit, jak jen to situace dovolí. Ta doba je tady, ale většina členů to ještě nezaregistrovala a tak se nás sešlo jen 15 členů klubu. Moc vzruchu by na ploše nabylo, nebýt modelářů z Chomutova a kamarádů z Německa, kteří svými velkými modely udělali pěkné letové ukázky jako při Leteckém dnu. Jezdily tu dokonce 3 RC automobily a Jarda předvedl osvědčený vrtulník. Na úvodním snímku vidíte školní polystyrenový model, který řídí mladičký pilot (na druhém snímku), který využil mezer mezi létáním a měl také asi nejvíce startů. Chválím jej. Ostatní modely vidíte na přiložených fotkách níže.

     Dopoledne bylo pěkné slunečné počasí se slabým větrem a dalo by se létat i v termice s větroni. Odpoledne už to bylo horší, kdy to vypadalo na déšť, ale vyhnulo se nám to. Horší to bylo s větrem, který dosahoval místy i 7 m/s. 

     Do areálu přišlo i několik desítek diváků, kteří předpokládali, že bude Letecký den a tak mohli sledovat alespoň takový odvar toho, co by bylo možné vidět, kdyby účast členů byla větší. tak snad příště.

     Na závěr alespoň seznam těch, kteří tu byli z klubu : Barza, Štern, Štěrba,Tintěra, Čerepjuk, Dubina,Jeníček, Exner, Soukup, Hanousek,Horáček, Šubrt, Absolon a Jeřábek.

    13.6. 2021  Karel Jeřábek 

 

Sešla se tu i čtveřice modelářů, kteří spolu soutěžili v kategorii A2 (F1A) před 60 lety !!! Zleva : Jan Cholava (Bílina), Karel Jeřábek ( Ústí n/L), Zděnek Dudáček  (Most) a Miloš Soukup (Ústí n/L)