MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109280
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
387
1301
6188
17313
2109280

Kdo je připojen

We have 7 guests and no members online

                      Tentokrát žádné velké stroje, ale jen jejich malé napodobeniny. Setkali jsme se s nimi Na Modlanských slavnostech, kde se s nimi objevili kluci na hřišti a létali s nimi. Nebylo by to nic divného, vidíme to každou chvíli, ale tentokrát nás to udivilo svým letem. Ať to hodili, jak chtěli, vždy model vyrovnal špatné hození a stoupal motorovým letem asi do 20 metrů a potom po vypnutí motoru plachtil na zem.

          Jsou to modýlky čínské výroby, zhotovené z nějakého druhu polystyrenu a jsou nerozbitné. Jsou poháněné jedním motorem, který se zapíná stisknutím vypínače umístěného mezi deskami trupu. Motor běží 15 - 20 sekund a startů na jedno nabití může být až 50. Potom se musí dobít přiloženou nabíječkou ze zdroje 12 V.  U některých typů se dobíjí kondenzátor a u dalších jsou baterie Li-pol.

                 Model je dodáván složený v krabičce a sestavení je během 3 minut a jde se létat! Cena se může pohybovat od 70 do 150 Kč.

               Máte-li doma malé děti a chcete jim udělat radost nyní a nebo o Vánocích, kupte jim tyto modely a jděte si s nimi zaběhat. Bez toho to nejde, protože většinou fouká a těmto modelům malý vítr nevadí. Pokud se rozhodnete, že dětem model objednáte, zeptejte se svých kamarádů, zda jej taky nechtějí, protože jejich kamarádi jim to budou závidět.

             Modely se dají koupit asi v hračkářství, protože na těch oslavách byl obyčejný stánek s hračkami. My je máme z Internetového obchodu ALIEXPRES.com, kde jsou vedena jako" házedla s elektropohonem".

               Tak ať vám to létá.

     19.10 2020   Karel Jeřábek.

 

Krabička s modelem.

                Karel se směje, protože jich má několik a i dvouplošníka