MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090428
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
323
851
3000
13825
2090428

Kdo je připojen

We have 15 guests and no members online

               Starší modeláři si pamatují burzy modelářských potřeb, které vznikly v 80 létech, kdy byl nedostatek jakého-koliv modelářského materiálu. Mezinárodní závody kolem pylonů v Mělníku byly dostaveníčkem všech modelářů, kteří něco sháněli a nebo nabízeli k prodeji. Modelářské firmy se předháněly v nabízeném zboží se slevami a tak se do Mělníka vyplatilo zajet něco nakoupit a ještě vidět zajímavou soutěž. Burzy se rozšířily na další větší akce, ale nabídky ustávaly, protože začal internetový obchod a prodejci už neměli a nemají zájem jezdit prodávat po akcích.

          Změnila se totiž situace, kdy si modeláři většinou nakupují přes internet co potřebují. Od materiálu na stavbu modelu, až po hotové modely. Většinou se v současné době nakupují modely téměř hotové a modeláři mají model jako nástroj k zábavě. Po čase se model opotřebí a tak se pořídí nový. Modely se hromadí, někdy zůstane elektronika a model zlikvidujeme a co s tím.

        Proto je tu i v současné době BURZA ! Není jich mnoho, letos byla v Nesvačilech a možná na některém Leteckém dnu.

            Máte dost času na to přebrat co nepotřebujete, případně si poznamenat co naopak potřebujete a v sobotu 26. září přijet do Modelparku v Suché, kde můžete levně nakoupit co hledáte, prodat pro Vás nepotřebné zboží a ještě si zalétat na našem modelářském letišti, kde pořádáme Letecký  modelářský víkend.

      22.8.2020 a 7.9. 2020  Karel Jeřábek

                          

                            

 

 

                       Několik obrázků z loňské burzy.