MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2113088
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
622
839
1461
21121
2113088

Kdo je připojen

We have 9 guests and no members online

                  Materiál Mirelon asi každý zná. Setkáte se s ním všude, kde je potřeba něco isolovat, zvláště potom v kotelnách na isolaci potrubí v domech, ale i na různé výplně, například v kufrech pro modeláře pro přepravu rádiových souprav.

      Já osobně tento materiál znám alespoň 25 let, ale nikdy jsem jej nepoužil třeba na rakety, i když to svádělo. Jedním z těch, kteří tento materiál použili na modely raket je pan Kocourek. Na obou akcích pořádaných v Modelparku v červnu a v červenci se prezentoval s těmito modely. Není se co divit, že vyhledal tuto jednoduchou stavbu raket. Má 4 děti a udělat s nimi tolik modelů není jednoduché. Na trup používají izolační trubku průměr 60 mm, ve které je ještě jedna trubka papírová jako pouzdro na motor a proti spálení Mirelonu. Stabilizátory jsou z EPP a vše je lepeno vteřiňákem. Hlavici vyráběli ze sklenice na víno (z umělé hmoty), uříznutím nohy a použitím jen vršku. Kluci si navíc do hlavice instalovali kosmonauty.

                 Na několika snímcích můžete vidět jejich modely.

    10.8.2020  Karel Jeřábek

 

 

            rodina Kocourkových při nástupu ve Svojku

depo Kocourkových

paní Kocourková s modelem raketoplánu, rovněž z Mirelonu.

 

V RC revue 2020/8 je uveřejněn článek, jehož název vidíte níže. I zde je popsáno, jak se dá z Mirelonu postavit i pěkný model bombardéru.