MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109634
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
741
1301
6542
17667
2109634

Kdo je připojen

We have 11 guests and no members online

               V pondělí 13.7. jsme pro děti z příměstského tábora v Duchcově uspořádali ukázky modelů přímo v Modelparku. Pro předvedení modelů vyzval předseda klubu všechny členy a tak se předpokládalo, že se nás tam pár sejde, abychom splnili, co jsme vedoucím slíbili. A sešlo se nás tam dost, že bychom mohli udělat menší letecký den. Už od rána byli na ploše "kluci"z Teplic a tak zůstali už na předváděčku a před 13 hodinou jsme dorazili další.

            Skupina 13 dětí a vedoucí dorazili pěšky z autobusu ze Suché a měli hned možnost prohlédnout si modely, se kterými jsme měli létat a modely Pavla Šterna vystavené v hangáru Modely byly všeho druhu. Motoráky na elektromotory, větroně, samokřídla, rakety i tryskáče.

                Postupně jsme předvedli všechny modely, některé i vícekrát. Tryskáče mohly děti vidět nejen na stojánce, ale i v letu, protože piloti Roman Gerlich a Jan Prokop si přijeli s nimi zatrénovat.

                 Nejvíce si ale děti užili vystoupení Pavla Nissera s motorákem, se kterým nejen předvedl seskok parašutisty, ale několikrát naplnil pumovnici bonbóny a shazoval je z výšky mezi děti. 

         Dík za vystoupení patří těmto modelářům z klubu Severka: Jan Blecha, Miloš Soukup, Zděnek Šubrt, Pavel Štern, Martin Tintěra, Karel Jeřábek, Slávek Jeníček, Čenda Šlapák, Pavel Nisser, Luboš Vrbacký a Karel Pecka.

           I když šlo o malou skupinku dětí, měli z toho dne alespoň mnoho zážitků a my naopak možnost setkání ve větším počtu, než bývá obvyklé. A to je přece prima.

       

13.7.2020  Karel Jeřábek