MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090879
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
774
851
3451
14276
2090879

Kdo je připojen

We have 18 guests and no members online

Elektromaketářské akce pořádá náš klub od roku 2011 a jsou už stabilním bodem našeho plánu akcí v roce. Navštěvuje ji celá řada dobrývh maketářů a i těch nejlepších reprezentantů. Připravil jsem pro vás dost fotek, abyste si udělali obrázek o tom, jaké to bylo na začátku. Dával jsem i příspěvek do RCrevue, který je uveden níže, který vystihuje o co šlo a s jakým výsledkem.

     22.4. 2020

 

          Článek v RCrevue v roce 2011.                               Malá elektromaketářská se vydařila.

 

V Modelparku v Suché chodí létat s těmito modely řada modelářů a tak Roman Exner z MK Severka přišel s návrhem udělat nějakou akci pro tyto nadšence. Naplánovali jsme ji na 11.a 12. června a udělali jsme dobře. Počasí vyšlo skutečně modelářské, teploučko, celkem klidno, to co těmto lehkým modelům vyhovuje. Roman si vše organizačně zajistil pro létání i pohodu startujících, kterých se nakonec předem přihlásilo 20.

Už v pátek navečer někteří nedočkavci trenovali létání a vybírali si obraty pro vlastní soutěž. V sobotu před 9 hodinou se to už hemžilo auty a první účastníci skládali modely na stojánku před ochrannou síť. Nakonec bylo modelů 58 a bylo se na co dívat ! Jen Karel Mojžíš jich vybalil 7, jeden lepší druhého.

Do 11.30 hod. bylo volné létání, kde si každý mohl zalétat s čím chtěl, což většina účastníků udělala a hlasatel komentoval jednotlivé typy modelů, jejich výrobu, vývoj a vybavení. Vždyť šlo o modely letadel vzniklých v letech 1914 – 1945.Před polednem byl brífink a oficielní zahájení, kterého se zůčastnil i náměstek primátora Ústí nad Labem pan Řeřicha a zástupce sponzora podniku Severočeské hospodářské stavby. V brífinku si upřesnili pravidla soutěže pro tuto akci: každý pilot si mohl vybrat 5 prvků z 10, které chtěl předvést při soutěži. Soutěž potom proběhla bez nějakých stresů, protože nešlo o mistrovské body, ale jen přátelské polétání s vyhodnocením.

Od 14,30 hod. už bylo opět volné létání a předávání si zkušeností ze stavby těchto modelů, které byly převážně z polystyrenu, ale i klasické stavby.

Závěrem létání bylo vyhodnocení soutěže 4 nejlepších modelů na akci tj. bodové hodnocení a skutečný let. Nejlepším byl Jiří Šmíd z Rakovníka s modelem DH98 Mosquito, druhý Pavel Nisser domácí účastník ze Severky s modelem Heinkel HE 100 a třetí Jan Kraus z Prahy s modelem Vought OS2U Kingfischer.

Večerní posezení a povídání jen ukončilo pěknou akci v příjemném prostředí Modelparku v Suché.

 

                        

 

 

Příště bude z podzimní akce.