MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089945
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
691
509
2517
13342
2089945

Kdo je připojen

We have 13 guests and no members online

                  Jak už jsem předpovídal v pozvánce na tuto soutěž, že ubývá soutěžících, tak se to jen potvrdilo. Sešlo se nás celkem 7 a z toho bylo 5 domácích. Možná by se zvýšil počet o dva až tři, ale počasí tady sehrálo hlavní roli.

            Počasí paní Honsové tentokrát vyšlo úplně přesně. Slibovala mírný déšť a vánek. Obojí bylo. Už když jsme se scházeli, tak drobounce poprchávalo a vypadalo to, že by mohlo přestat. Kluci připravili na ploše přistávací čáry, nainstaloval se počítač a rozhlas. Jen jsme smontovávali modely a byli jsme připraveni na soutěž. Počasí ale stále neustupovalo ze  svého.

             Jirka Mihulka věřil svému modelu proti dešti a tak udělal průzkum, jak jsou vysoko mraky. A i když vypínal ještě pod mraky, nalétal 5,50 min. takže to i dobře nosilo v tom dešti. Připoměl mi jednu soutěž v kategorii A2 v roce 1956, kdy jsme byl v Chrudimi. Už když jsme tam jeli vlakem, říkal pan Šinkora : zítra je Žofky, bude celý den pršet. A také od rána pršelo jako dnes. Drobně, ale stále. Tenkrát reprezentant Špulák vytáhl model do 50 metrů a nalétal téměř maxumum 3 minut. Byl to průzkum letem a hned se soutěžilo i v dešti.

              Tady by to modely také vydržely, ale elektronika ne, V tom je rozdíl a tak jsme čekali že desátá rozhodne. U Pavla v klubovně jsme při kávě a čaji prodiskutovali všechno možné. Jedenástá nerozhodla a když ani dvanástá nerozhodla a lilo ještě více, uklidili jsme vše nainstalované a jelo se domů. Možná se domluvíme na dalším termínu, který by měl být po Jetech.

                   Pár obrázků jak jsme se bavili je tady:

     4.května 2019  Karel Jeřábek