MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2112759
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
293
839
1132
20792
2112759

Kdo je připojen

We have 8 guests and no members online

               Dnes 21.12. budou již tradičně vyhlášeni nejlepší sportovci roku. Když jsem četl články od starších sportovců, kteří byli rovněž vyhlašováni, připomělo mi to vyhlášení nejlepších sportovců z mé doby soutěžení. Hodně se toho změnilo a dnešní vyhlašování je velká společenská událost pro všechny přítomné, včetně velkých odměn za umístění.

        Nechci se tím chlubit, ale stalo se mi to jednou v životě. Komu z vás se to podařilo?

           Jak to bylo tenkrát před 45 lety? Dostal jsem pozvánku do Obecního domu v Praze na vyhlašování nejúspěšnějších sportovců Svazarmu, kde mi hned při příchodu proplatili cestu vlakem tam a zpět -64,-Kč Vyhlašování proběhlo v menším sále asi pro 150 lidí. To bylo plně obsazeno vysokými hodnostáři Svazarmu všech různých odborností, které Svazarm sdružoval.

         Po projevech došlo k vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Svazarmu v jednotlivých odbornostech (já jsem byl za modeláře) s předáním diplomů a dostal jsem k tomu věcný dar- malý gong na pověšení na zeď v ceně 80,-Kč. Po skončení vyznamenávání nás sportovce pozvali do salonku, kde jsme dostali 2 chlebíčky a 1dl vína a jeli jsme domů. Ostatní hodnostáři Svazarmu a hosté, byli pozváni do velkého salonku, kde dostali velké občerstvení a oslavovali !! Tak, to tenkrát bylo !!!!

      PS: Stejně to proběhlo, když jsem dostával titul Mistr sportu v roce 1973

     21.12.2018     Karel Jeřábek

                      

 

                       

             ROK 1973

                        

             ROK 2018