MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2104950
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
325
1533
1858
12983
2104950

Kdo je připojen

Právě přítomno: 3 hosté a žádný člen

             Když už jsme byli několikrát ve Znojmě na Jetech, odhodlal se v roce 2010 Pavel Štern k tomu, že uspořádáme podobnou akci u nás v Modelparku. Už ve Znojmě se dohodl s několika modeláři na účasti u nás a tak jsme očekávali, kolik se jich u nás sejde. V tu dobu nebylo ještě tolik pilotů jako dnes. Akce byla naplánovaná na 15. květen a to bývá počasí ještě hodně vrtkavé.

          Sobotní ráno bylo hrozné, co se týkalo počasí. Zima, deštivo, oblaka snad ve 200 metrech a Milešovka se chvílemi ztrácela z dohledu. I přesto přijelo 13 pilotů, z toho 3 ze Slovenska, kteří nejdříve využívali příjemného prostředí klubovny k předávání zkušeností a pokecu o modelech, než se začalo počasí lepšit a bylo možné být venku. Na ploše zůstávaly kaluže vody, kterou bylo nutné místy odmést, aby se mohlo létat. 

          S přibývajícími hodinami se postupně vybalily modely z aut a začalo se létat. Jako první se odvážil Petr Gubi a pak už létali všichni, aby předvedli své modely v akci. Na obrázcích můžete vidět, kdo zde byl a jaké modely si přivezli. První POLÉTÁNÍ se podařilo a už jich bylo od té doby 16 !!!

            Karel Jeřábek  19.3.2018