MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089996
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
742
509
2568
13393
2089996

Kdo je připojen

Právě přítomno: 12 hostů a žádný člen

                                                                                                           Zájezd do Anglie.

 

           Dnes už se dá říci, že to byl legendární zájezd na 2 soutěže současně, které zorganizoval Pavel Štern v roce 1991. Dostali jsme pozvání na mezinárodní soutěže kategorie F3J , která se právě schválila na FAI, do Belgie a Anglie v termínech dvou sobot za sebou a tak Pavel připravil se známým turistou Jardou Srbou program zájezdu tak, abychom kromě létání viděli co nejvíce z Anglie.

           Zájezd byl naplánován pro cestu autobusem s kompletně obsazeným nejen soutěžícími, ale i rodinnými příslišníky a dalšími zájemci. Na 18 dnů jsme vyrazili napěchovaným autobusem spacáky, oblečením, konzervami a modely umístěnými pod střechou autobusu.

            Samozřejmě, že jsme se na zájezd připravovali, nechali jsme si ušít stejné oblečení, samolepky atd. . Podle zkušeností z minulých mezinárodních soutěží jsme věděli, že mají tamní modeláři zájem o naše trupy modelú. Proto byla klubovna využívána měsíc předem k laminování trupů, aby mohl být výměnný obchod.

          Akce se zůčastnilo 11 soutěžících : P Štern, K. Jeřábek, J. Tůma, J. Šimek. J.Imiolek, P. Krejza, V. Otto, R. Otto,J.Obr, P. Obr a V Řípa.

        V Belgii na soutěži v Helchterenu na vojenské střelnici bylo 81 soutěžících a dařilo se J. Šimkovi, který ji vyhrál, družstvo Šimek, Otto R. a P. Štern bylo na 2. místě, ale i ostatní byli v popředí. Druhá soutěž byla na vojenském letišti ve Sleafordu v Anglii, kde soutěžilo 140 závodníků. Do dvanáctičlenného finále se dostali i 3 naši, ale nejlépe zalétal P. Štern a obsadil 4. místo a družstvo Otto R., Tůma J. a P. Krejza byli čtvrtí.

         Získali jsme mnoho zkušeností a přátel, a sami rozdali mnoho poznatků soutěžícím z jiných zemí, protože o naše modely a trupy byl nečekaný zájem. Zajímavé byly jejich modely, které přesahovyly rozpětí 4 metrů! Proto se tak dívali a studovali naše modely. To rozpětí pravděpobně měli proto, aby model viděli i ve velké dálce.

        Kromě vlastního soutěžení to byl fantastický zájezd, který by neudělala žádná cestovka za pouhé 3 tisíce, které jsme měli jako cenu. Podíváte-li se na mapu Anglie, zjistíte, že jsme ji projeli asi polovinu a viděli to nejlepší, co lze vidět, včetně 2 leteckých muzeí. Přibližná trasa zájezdu Brugy, Vatrloo, Dover, Londýn, Notingham, Derby, Midlans - letiště,muzeum, Lincoln, Bristol, Stonehenge. Stálo to za to a už to nezopakujeme, včetně zážitků při stanování, spaní pod širákem atd, to se muselo prožít.

          Karel Jeřábek  6.2.2018         Nyní jen pár obrázků.

                                        

 

                                        

                                        

          autor článku

                                        

                                         

                       zájem o naše trupy

                                         

                                          

                                           

                                          

                                          

                                            

                                           

                        Jdeme do muzea, kde mimo jiné prolezeme  Concorda