MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2105993
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
1368
1533
2901
14026
2105993

Kdo je připojen

Právě přítomno: 11 hostů a žádný člen

 

                  

          Na stránkách RC revue jste se v reportáži z Mistrovství ČR v kategorii RCEV dočetli, že zvítězil Jiří Tůma z našeho klubu. Z reportáže je patrné, jak obtížné bylo vybojovat tento titul v kategorii, ke které si odskočil. Ale kdo umí, umí. V termice je nejlepší.

            Znám Jirku už od jeho mládí a v podstatě se celou dobu věnuje hlavně větroňům. Soutěžili jsme s volnými větroni kategorie F1A, později s V dvojkama, F3J, až po nynější RCEV a F5J. Stavba modelů v klubu s celou partou měla také svoje kouzlo a hodně toho musel Jirka vymyslet, aby naše modely měly nejvyšší úroveň.

            Vše se mu hodilo, když začal stavět a létat s modely kategorie F3B, které se věnoval nejvíce. Je to nejnáročnější kategorie nejen na soutěžní létání (létají se 3 úlohy – čas, rychlost, vzdálenost), ale i na náročnou stavbu. Modely této kategorie vyrábí v několika provedeních a dodává své výrobky fy JITOM do celého světa. (viz. jeho stránky – jitom.cz)

            Jeho modely budete znát pod jmény Xantipa, Xantipa II, Evolution, X-21, Gagle cross tail, Eagle V tail

           Samozřejmně, že s modely soutěží s umístěním na předních místech, včetně mezinárodních soutěží. V současné době je členem výběru reprezentantů pro letošní rok.

           Já jsem jej zachytil v Modelparku, kam přijel trenovat v loňském roce a tak jen pár obrázků ze dvou téměř stejných startů s navijáky, které k létání musí mít.

     23.1.2019 Karel Jeřábek