MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2110483
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
652
938
7391
18516
2110483

Kdo je připojen

Právě přítomno: 17 hostů a žádný člen

       Ahoj o svátcích. Právě jsi otevřel naše stránky a čekáš něco úžasného, co může být jen o svátcích. Že by to všechny nadchlo, to asi ne, ale pro studenty to může být zajímavé. Došel nám na klub dopis, který je v příloze. Ten si přečtěte a pusťte si i video v popisu. Nakonec zjistíte, že by se to dalo zkusit. Je to taková modelářská volovina, ale můžete si třeba s celou rodinou zazávodit a vyblbnout, bez velkých nákladů na pořízení modelu.

      25.12.2018  Karel Jeřábek

 

        

Dobrý den,

 

jmenuji se Josef Zima a jsem členem týmu soutěže Wings of Future, pořádané Fakultou strojní ČVUT v Praze. Píši Vám na kontaktní mail, který jsem získal ze stránek http://svazmodelaru.cz/klem/odkazy-na-kluby/ a chtěl bych Vás informovat o zajímavé soutěži pro studenty středních škol, která má podpořit zájem o letadlovou techniku ve spojení s fyzikou a tělesným pohybem. Celý popis a pravidla soutěže jsou zde: https://www.fs.cvut.cz/wof. Soutěž vyžaduje zručnost, která je jistě Vám i členům Vašeho klubu blízká.

 

Soutěž pořádá Fakulta strojní ČVUT v Praze, Fakulta strojního inženýrství VUT Brno a Svaz českého leteckého průmyslu.

 

Událost na facebooku je zde: https://www.facebook.com/events/591762751280481/

 

Chtěl bych Vás požádat o rozšíření této informace mezi členy Vašeho klubu, kteří studují na střední škole, případně členy, jejichž děti studují na střední škole. Pokud budete potřebovat další informace, neváhejte mě kontaktovat.

 

Stručně o soutěži: Soutěžním úkolem je zhotovení tzv. walkalong glideru, tedy vlaštovky, za kterou jde osoba s deskou, kterou vytváří stoupavý proud (efekt svahového létání) a tím udržuje vlaštovku v horizontálním letu. Výroba vlaštovky je možná i v domácích podmínkách, nejsou k ní zapotřebí žádné speciální materiály ani nástroje. Pro zvládnutí pilotáže je třeba vlaštovku vhodně dotvarovat. První 3 týmy dostanou finanční odměnu 12.000, 6.000 a 3.000 Kč. Členům těchto týmů budou rovněž prominuty přijímací zkoušky do bakalářského studijního programu na Fakultě strojní ČVUT v Praze s platností tří let. 

 

Děkuji za Váš čas a přeji hezký den

 

Josef Zima

Fakulta strojní ČVUT v Praze

PR a propagace

Technická 4, Praha 6

Tel. 606080217

Dobrý den,