MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089694
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
440
509
2266
13091
2089694

Kdo je připojen

Právě přítomno: 11 hostů a žádný člen

   Největší sport jet na světě s tímto názvem, si pořídil Vlastimil Srna a v květnu na Polétání s jety v Modelparku nám jej představil. A nebyl sám, stejný model má i jeho kamarád Tomáš Dygrýn, jen v jiné kamufláži.

      Modely jsou od italského prodejce Red Wings, ale výroba je v Thajsku. Podrobnější popis modelu si můžete přečíst v RCrevue 8/2018 a tak jen několik základních údajů : délka modelu je 4 metry, rozpětí asi 3,6 metru a je poháněn turbinou King-Tech 310G2 (čínský výrobek). Celková letová hmotnost je 44 kg, včetně 9 litrú Kerosinu, s kterým vydrží létat 15 minut.

       S modelem udělal asi 20 startů a ještě koncem června jsme jej mohli vidět v Modelparku.. Začátkem července při ukázce na letišti Czech Heaven havaroval. Co bylo příčinou? Od křidélek se odtrhl tuhý potah, v němž byla zakotvena i ovládací páka kormidla. Křidélko začalo kmitat jako při flutteru a dílo bylo dokonáno. Vlastimil už ví že to bylo špatnou prací a my bychom si z toho měli vzít ponaučení. (taky už tu takových pádů bylo dost)

     1.8.2018 Karel Jeřábek

       Obrázky z Polétání 2018.

                            

 

                            

                             

                              

                              

                               

                               

         Model Tomáše Dygrýna, kterého uvidíme pravděpodobně koncem září na Jetech.